Turvaamme turvasi
Väestönsuojien tarkastukset Etelä-Suomessa
Koskela Safety Oy | Hämeenlinna
Pelastuslain mukaan väestönsuojat ja niiden laitteet on pidettävä toimintakunnossa ja väestönsuoja on oltava otettavissa käyttöön 72 tunnissa. Me teemme asiantuntemuksella kaikki väestönsuojien tarkastukset – käyttöönotosta tiiveyskokeisiin!
Teemme sekä yksittäisiä tarkastuksia että vuosihuoltosopimuksia, joilla varmistamme, että väestönsuoja pysyy aina toimintakuntoisena. Tarkastuksista laadimme tarkan pöytäkirjan, josta ilmenevät laitekohtaiset tulokset sekä mahdolliset puutteet ja kehittämiskohteet. Tarvittaessa hoidamme ongelmat kuntoon tai opastamme teitä puutteiden korjaamisessa.
Tarkastusten lisäksi järjestämme väestönsuojiin liittyviä käyttöönotto- ja käyttökoulutuksia sekä väestönsuojanhoitajan koulutuksia. Pidämme koulutukset aina omassa väestönsuojassanne, joten koulutus on varmasti käytännönläheistä ja antaa perehtyneisyyden juuri käytössänne olevaan suojaan.
Vastaamme väestönsuojien tarkastuksista Hämeenlinnasta käsin Etelä-Suomessa, kuten Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä ja Pirkanmaalla. Kerromme mielellämme lisää palvelustamme ja annamme kilpailukykyisen tarjouksen!
Palvelumme yhdellä silmäyksellä
Tietoa väestönsuojan vaatimuksista
Pelastuslain mukaan väestönsuojat ja niiden laitteet on pidettävä toimintakunnossa ja väestönsuoja on oltava otettavissa käyttöön 72 tunnissa. Toimintakunnon ylläpitäminen on lain mukaan rakennuksen omistajan velvollisuus.
Käyttöönottotarkastuksen jälkeen väestönsuojalle tulee tehdä tiiveyskoe ja tarkastus vähintään 10 vuoden välein. Suositusten mukaan väestönsuoja on kuitenkin hyvä tarkistaa vuosittain, että suoja pysyy pelastuslain edellyttämässä kunnossa. Säännöllisesti suoritetuilla tarkastuksilla ja huolloilla vältytään usein myös mahdollisilta kalliimmilta korjauksilta ja mikä tärkeintä, saadaan pidettyä väestönsuoja valmiina käyttötarkoitukseensa.
Tarkastusten ja tiiveyskokeen lisäksi väestönsuojan laitteet tulee huoltaa laitevalmistajan huolto-ohjeiden mukaisesti. Esimerkiksi ilmanvaihtokoneita tulee yleensä käyttää vähintään vuosittain ja öljyt vaihtaa 3-5 vuoden välein. Tarkastuksista ja huolloista tulee laatia aina pöytäkirja, joka esitetään pyydettäessä pelastusviranomaiselle esimerkiksi palotarkastuksen yhteydessä.